Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye'deki inşaat sektöründe dijitalleşme hedeflerine odaklanarak, proje, yapım ve işletme süreçlerinin tamamen dijital platformlara taşınması için adımlar atıldığını duyurdu. Bu çalışmaların sektördeki verimliliği artırması ve süreçleri daha etkin hale getirmesi hedefleniyor. Bu yönde atılan adımların sektöre olumlu yansımaları bekleniyor.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, inşaat sektöründe dijital dönüşüm için önemli bir adım attı. "Ulusal Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) Entegrasyonu Çalıştayı" düzenlendi.
Birleşik Krallık Connected Places Catapult (CPC) kuruluşu ile dijital inşaat ve BIM konulu işbirliği programı çerçevesinde İlbank Sosyal Tesisleri'nde önemli bir çalıştay düzenlendi. Çalıştaya, Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Banu Aslan, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Jill Morris, Birleşik Krallık Türkiye Ticaret Müsteşarı Charles Maguire ve sektör temsilcileri katıldı.
Bakan Yardımcısı Suver, çalıştayda yaptığı konuşmada Türkiye'nin dijital inşaat stratejisinin belirlenmesinin önemine vurgu yaptı. Sektörde sürdürülebilir, verimli ve yenilikçi bir yapı oluşturmanın hedeflendiğini belirtti.
Suver, dijitalleşmenin inşaat sektörüne sunduğu sosyal, çevresel ve ekonomik faydaları vurgulayarak, sektördeki dijital dönüşümün hedeflerini açıkladı. BIM ve benzeri teknolojik çözümlerle projelerin daha verimli bir şekilde yönetilmesi ve koordinasyonun sağlanacağını belirtti.
Bakan Yardımcısı Suver, Türk firmalarının dijitalleşme sayesinde küresel ölçekte daha fazla projede yer alabileceğine dikkat çekti. Türkiye'deki kamu alımlarının yanı sıra uluslararası projelerde de daha etkin bir rol oynayabileceklerini ifade etti.