Türkiye, üretim ve refah seviyesini yükseltmek amacıyla kapsamlı bir kalkınma stratejisi üzerinde çalışıyor. Yatırımları teşvik eden sistemlerle desteklenen bu strateji, ülkenin farklı bölgeleri arasındaki eşitsizlikleri azaltmayı hedefliyor. Ekonomik büyümeyi ve sosyal gelişimi desteklemeyi amaçlayan bu strateji, Türkiye'nin geleceğine yönelik önemli adımlar atmayı planlıyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan "2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi" doğrultusunda, mevcut teşvik sistemine önemli yenilikler getiriliyor. Teşvik sistemi, yatırımları yönlendirmek, stratejik sektörlerde rekabet gücünü artırmak ve bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kullanılıyor.
Bölgeler Arası Farklılıklar Azaltılacak
Yeni yatırım teşvik sistemi, "Türkiye Yüzyılı Kalkınma Hamlesi" ve "Sektörel Teşvik Sistemi" olmak üzere iki ana bileşen üzerine kurulacak. Bu sistemle, Türkiye'nin kritik teknolojilerde yetkinliğini artıracak, arz güvenliğini sağlayacak ve uluslararası rekabet gücünü yükseltecek stratejik projelere destek verilecek.
Stratejik Yatırımlara Hukuki Güvence Sağlanacak
Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'nin kritik teknolojilerde yetkinliğini artıracak ve uluslararası yatırımcıların ilgisini çekecek projelere odaklanılacak. Ayrıca, yatırımcılara hukuki güvence sağlayacak düzenlemeler hayata geçirilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamaları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Yatırım Teşvik Sistemi ve Yerel Kalkınma Hamlesi ile Türkiye'nin her bir köşesinin refah seviyesinin ve üretim gücünün artacağını vurgulamıştı. Benzer şekilde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da yeni teşvik sisteminin önemli unsurlarından birinin yerel kalkınma hamlesi olduğunu belirtmişti.