YatırımX Ekonomi İzmir'de kumpir yiyen kişi salmonella virüsü nedeniyle hayatını kaybetti

İzmir'de kumpir yiyen kişi salmonella virüsü nedeniyle hayatını kaybetti

İzmir'de kumpir yedikten sonra rahatsızlanan Servet Polat'ın yemek yediği işletmede yapılan incelemelerde salmonella virüsü tespit edildi. Kadının ailesinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda iş yeri sahibi tutuklandı. Olay, gıda güvenliği konusunda dikkatli olunması gerekliliğini bir kez daha vurguluyor.

İzmir'de kumpir yedikten sonra fenalaşan Servet Polat'ın yemek yediği işletmede yapılan incelemelerde salmonella virüsüne rastlandı. Kadının ailesinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahibi tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Aralık 2024'te Buca'daki bir kumpircide yediği kumpirin ardından sağlık sorunları yaşayan ve iki gün içerisinde vefat eden Servet Polat'ın ailesinin şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

Kolluk kuvvetlerince yürütülen çalışma kapsamında, N.D'nin işletmesinde kumpir yiyen başka kişilerin de zehirlenme belirtileri göstererek hastanelere başvuruda bulundukları belirlendi.

Zehirlenen kişilerin tespit edilmesinin ardından şikayetleri alındı. İş yeri sahibi N.D. gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan tutuklandı.

Evinde ölü bulunan Servet Polat'ın İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için alınan örneklerin incelemesinin ve otopsi raporu çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Tarım Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ve olay yeri inceleme ekiplerince, işletmede yiyecek hazırlanmasında kullanılan malzemelerden alınan numune örneklerindeki ilk incelemede salmonella virüsü bulundu.

Buca'da yaşayan Bahar Zeyrek, annesi Servet Polat ve 11 yaşındaki oğlu Gökhan Zeyrek, 28 Aralık'ta Efeler Mahallesi'nde bulunan bir işletmede kumpir yemiş, aynı gün kusma ve ishal şikayetiyle Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden aile, tedavilerinin ardından evlerine dönmüştü.

Salmonella, tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açabilen, çubuksu, Gram-negatif bir enterobakteri cinsidir. Bu virüs, kontamine suların içilmesi, kirli suların kullanılması, hijyen kurallarına uyulmaması gibi durumlar sonucunda insanlara bulaşabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *