YatırımX Ekonomi Moto Kuryelerin Kazançları, Müdür ve Şefleri Geride Bıraktı!

Moto Kuryelerin Kazançları, Müdür ve Şefleri Geride Bıraktı!

Moto kuryeler, düşük başlangıç maliyetleri ve yüksek kazançlarıyla, beyaz yakalı çalışanlardan 4 kat daha fazla kazanıyor

türkiye'nin dört bir yanındaki moto kuryeler, artık yalnızca yemek veya market siparişlerini taşımakla kalmıyor ynı zamanda kazançlarıyla birçok beyaz yakalıyı gölgede bırakıyor. Her geçen gün sayıları artan bu kuryeler, bilindik markalar adına siparişleri dağıtarak, hızla büyüyen bir sektörün parçası oldu . Ancak en çarpıcı detay, kazançlarının yüksek olduğu… Beyaz yakalıların neredeyse 4 katı kadar gelir elde eden moto kuryelerin kazancı şaşırttı.

MOTO KURYE OLABİLMEK BU KADAR KOLAY!

Moto kurye olmanın şartları  A2 ehliyeti, bir motosiklet ya da scooter ve şahıs şirketi… Bu üçüne sahip olan herkes, dilediği gibi moto kurye olabilir. Ayrıca üniversite diploması, yüksek lisans veya doktora gibi gereksinimler yok. İşin en cazip kısmı ise kazançlar: Beyaz yakalı çalışanlardan 4 kat fazla gelir elde etmek mümkün

Moto kurye olmak için, ortalama 150 bin TL'lik bir yatırım yapmanız gerekiyor. Bu yatırım, motosiklet, A2 ehliyeti, şahıs şirketi kurma ve gerekli koruma ekipmanlarını içeriyor. 

GÜNLÜK 25 BİN LİRAYA VARAN GELİR

Moto kuryelerin kazançları, saatlik çalışmaya göre değişiklik gösteriyor. Günde ortalama 12-13 saat çalışarak, 40’ın üzerinde paket teslim edebilen bir kurye, günlük 2800 TL gelir elde edebiliyor. Bonuslarla birlikte, haftalık kazançları ise 25 bin TL'yi buluyor. Aylık toplam gelir ise 100 bin TL’yi aşabiliyor. Dahası, bazı firmalar KDV’yi de kuryelere ödüyor. Yani haftalık kazancınız 30 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

GİDERLER NE DURUMDA?

Tabii, yüksek gelirle birlikte bazı giderler de söz konusu. Aylık 10 bin TL’yi bulan benzin ve bakım masrafları, 7736 TL’lik Bağ-Kur primi, muhasebeci ücreti ve vergisel yükümlülükler kuryeleri zorlayabiliyor. Ancak, buna rağmen moto kuryeler kazançlarının büyük kısmını cebine koyuyor. Yıllık sigorta ve MTV ödemeleri de dahil, aylık 30-32 bin TL'lik giderleri olsa da, net kazançlar 120 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

BEYAZ YAKALILAR KAZANÇTA GERİDE KALIYOR

Beyaz yakalı çalışanlar ortalama 30-35 bin TL maaş alırken, bir moto kurye yalnızca sermaye yatırımıyla, beyaz yakalıların 4 katı kadar kazanabiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *