Tarım ve Orman Bakanlığı, son günlerde gıda güvenliği konusunda yaşanan endişeleri artıracak bir açıklama yaptı. Bakanlık, taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde yeni bir güncelleme yaparak, bazı işletmeleri ifşa etti. Bu güncelleme ile birlikte, etli ekmek, mantı, köfte ve kebap gibi et ürünleri üreten pek çok restoran ve kasap, sakatat kullanımıyla gündeme geldi.
Son liste, özellikle etli yemekler konusunda dikkat çeken bazı skandallara yer verdi. Karaman'da bulunan Karşıyaka Pide Fırını, etli ekmek harcında dana eti yerine kalp eti kullandığı için listeye dahil oldu. Giresun'un Görele ilçesindeki Aspava Ocakbaşı Lokantası ise, ızgara köfte ve Adana kebap harcında kanatlı eti karıştırdığı için takibe alındı.
İstanbul Kağıthane'deki Elle Mantı Börek, Kayseri mantısı adı altında sakatat ve kanatlı eti kullanmış. Aynı ilçeden bir başka işletme olan Öz Çardak Cafe ise kıymalı köy böreği içindeki taşlık ile dikkatleri üzerine çekti. Mersin Mezitli'deki Mezitli Et-Balık, kasap köftelerinde dana ve kuzu eti yerine yürek kullandığını, aynı şekilde Adana kebap harcında da kalp eti bulunduğunu açıkladı.
Bir diğer şaşırtıcı açıklama ise Diyarbakır'dan geldi. Ciğerci Xale Meheme adlı restoran, Adana kebap harcına sakatat ve kanatlı eti karıştırarak bu listeye dahil oldu.