İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonların ardından para piyasalarında ciddi bir hareketlenme yaşanmıştı. Dolar ve euro, yalnızca bir günde yüzde 12'yi aşan bir artış göstermiş ve rekor seviyelere ulaşmıştı. Altın ise 4068 lira ile zirveye çıkmıştı. Ancak alınan önlemler ve atılan adımlar sayesinde dövizdeki yükseliş tersine döndü ve dolar ile euro, önceki seviyelerin yaklaşık yüzde 4 üzerinde bir değer kazancıyla yeniden istikrara kavuştu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, ve Borsa İstanbul, dövizdeki atağa karşı bazı tedbirler açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankaların genel müdürleriyle yaptığı toplantılarda piyasalardaki sağlıklı işleyişin korunması için gerekli adımların atılacağını belirtti.
Merkez Bankası da bir ara karar alarak, gecelik borç verme faiz oranını yüzde 46'ya çıkarırken, haftalık repo faizini sabit tuttu. Bankalar, Türk Lirası'na olan güveni artırmak amacıyla TL mevduatlarına yüksek faiz oranları vererek dövizdeki düşüşü hızlandırmaya katkı sağladı. Yüksek faiz oranları sunarak döviz atağını engelleyen bankaların faiz oranları şu şekilde sıralandı:
Şekerbank: %19
Türkiye İş Bankası: %35
Ziraat Bankası: %37
Halkbank: %37
ICBC Bank: %38
TEB: %40
Yapı Kredi: %44
Garanti BBVA: %44,5
Akbank: %46
Denizbank: %46
Vakıfbank: %46
Enpara: %46
Alternatifbank: %47
Odeabank: %47
ING: %47
Anadolubank: %48
Fibabanka: %48
Burganbank: %48,5
32 gün vadeli mevduatlarda yüzde 48,5 faiz oranı ile 100 bin liraya 3 bin 614 lira kazanç elde edilebiliyor.