Tekfen Holding, 29 Kasım 2024 tarihinde düzenlediği analist toplantısında şirketin son dönemdeki finansal performansı, stratejik hedefleri ve gelecek planları hakkında bilgi verdi.
Faaliyet Alanları ve Finansal Performans
1971 yılında kurulan Tekfen Holding, mühendislik ve taahhüt, tarımsal sanayi ve yatırım olmak üzere üç ana alanda faaliyet gösteriyor. 2024 yılının ilk dokuz ayında şirketin net satış gelirleri 42,66 milyar TL olarak gerçekleşirken, bu rakam geçen yılın aynı dönemine kıyasla %6,8 oranında azaldı. Ancak FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar) %329 oranında artışla 2,38 milyar TL’ye ulaştı.
Şirketin mühendislik ve taahhüt segmentinde “Shrink to Grow” stratejisi ile verimliliği artırmaya yönelik adımlar atılırken, tarımsal sanayi segmentinde Toros Tarım’ın ihracat hacmi %207 artarak dikkat çekti.
Geri Alım Programı
Tekfen Holding, hisse değerini desteklemek amacıyla 31 Ocak 2024 tarihinde başlattığı hisse geri alım programı kapsamında bugüne kadar 8,62 milyon adet pay alımı gerçekleştirdi. Toplam geri alım tutarı 591 milyon TL olarak açıklanırken, programın tamamlanma oranı %63,87’ye ulaştı.
Sürdürülebilirlik Hedefleri
Şirket, sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında 2030 yılına kadar Karbon Nötr hedefiyle hareket ederken, yeşil enerji projelerine yönelik yatırımlara da odaklanıyor. Tekfen, yenilenebilir enerji portföy yatırım hedefini pazar koşulları nedeniyle 400 MW’dan 200 MW’a düşürdü. Bunun yanı sıra yeşil hidrojen ve amonyak projeleriyle yenilenebilir enerji alanında fark yaratmayı hedefliyor.
Geleceğe Dönük Beklentiler
Tekfen Holding, 2028 yılına kadar yıllık 2,3 milyar USD ciro hedefliyor. Ayrıca, Toros Tarım’ın stratejik ortaklıklarla büyümesi ve halka arz edilmesi planlanıyor. Yenilikçi finansman modelleri ile büyüme stratejilerini destekleyecek olan şirket, yeşil hidrojen ve amonyak alanında Türkiye’nin ilk büyük ölçekli tesislerini devreye almayı amaçlıyor.
Toplantıda, şirketin finansal sürdürülebilirlik adımları ve büyüme stratejileri hakkında detaylı bilgi verilirken, Tekfen Holding'in odak coğrafyalarının Suudi Arabistan, Katar, Azerbaycan, Irak ve Kazakistan olduğu, boru hatları, endüstriyel tesisler ve altyapı projelerinin ise öncelikli sektörler arasında bulunduğu açıklandı…